Nyheder / Nyhedsarkiv 
Fedt at du kommer
 
__________________
 
Åbningsreception
 
 
______________________
 
Dansk - Indisk Børnehjælp åbner kontor og SHOP4INDIA 

De rette lokaler til kontor og aktiviter har fundet os, og i juni slår vi dørene op. Se mere

Dansk - Indisk Børnehjælp på Borups Alle
 
_______________
 
GYM4INDIA

Dansk - Indisk Børnehjælp modtager 15.000 kr. i forbindelse med Mariagerfjord Gymnasiums støtteprojekt GYM4INDIA.

GYM4INDIA

________________ 
 
Styrkede unge kvinder
Samarbejdet med Dansk - Indisk Børnehjælps partnere om skolesponsorater til piger betyder i stigende omfang at de unge piger gennemfører grunduddannelsen. Nogle piger vælger at læse videre. I forbindelse med uddelingen af skolematerialer hos WCDS var nogle af dem samlet til den årlige uddeling.
 
Støt med et skolesponsorat

Her kommer beretningen om en af dem:
Takket være opbakning hjemmefra, og midlerne fra hendes danske sponsor, er den unge kvinde nu igang med at læse videre. Faktisk er hun på 4. år af sygeplejerskestudiet. Hun er meget glad for at læse og holder især meget af fagene fysiologi og anatomi. Hendes forholdet til lærerne er godt og hun trives på studiet. Især er biblioteket og laboratorieforholdene rigtig gode på hendes college. Studiestedet ligger et stykke væk og hun bor derfor på hostel nær college, således at det er nemt at komme til og fra studiet. Der er 50 studiekammerater og blandt dem har hun fundet flere nye venner. Dagen starter kl. 4.30 og slutter kl. 23 - så studielivet er intenst.

Dansk - Indisk Børnehjælp og vores samarbejdspartnere er glade for at pigerne på skolesponsorat opnår nye færdigheder og dermed står stærkere i forhold til livet efter skolen/studiet. Ligegyldigt om de kommer ud til en praktisk uddannelse eller har mulighed for at læse videre har de opnået viden og erfaringer; de har gennemført deres skolegang og dermed bevist overfor dem selv og deres familier hvad de kan.

Et skolesponsorat forandrer livet for en landsbypige og hendes familie, idet skolegang og uddannelse øger pigens muligheder for at få job og skabe sig en selvstændig tilværelse. Skolesponsorernes støtte gør dermed en stor forskel for pigen og hendes familie. Skolesponsorater fører til styrkede unge kvinder.

Læs mere om skolesponsorater
 
_____________________________
 
Skolegang i Indien – Nødvendigt og vigtigt for børnene i Indien.Retten til fri skolegang har været iværksat gennem lovgningen i Indien siden 2009. Det er meget postitivt, og i 2015 må det forventes at være blevet meget bedre. Vores samarbejdspartner i Tamil Nadu kan dog berette, at der er flere forhold, som stadig skal forbedres.

Regeringen giver en gratis skoleuniform og en skoletaske, udover selve skoleundervisningen. Skoleuniformen bliver slidt op inden der er gået 2 måneder, og barnets forældre har ikke råd til at købe en ny. Skoletasken kan muligvis holde lidt længere, men den går også hurtigt i stykker. Så børnene kommer med bøgerne i stoftasker eller indkøbsposer.

Klasseværelserne i regeringsskolerne er ikke altid at finde indendørs. Mange gange foregår undervisningen under træerne i fri luft. Det skyldes ofte, at der er for mange børn i klasserne, og de kan ikke være i klasseværelserne.

Vand – og toiletforholdene er ikke i orden på mange skoler. Det har meget betydning for børnene at de kan få vand i skole, og hvis de ikke kan komme på toilettet, ved vi at mange piger ikke vil komme i skolen.

Vi er glade for at de børn, som støttes gennem et skolesponsorat via Dansk – Indisk Børnehjælp er hjulpet til skolegang og uddannelse, takket være at de får hjælp via en skolesponsor.

Et skolesponsorat giver skolegang til et barn. Sponsoratet dækker skoleuniform, taske og skolematerialer. Disse ting kan en fattig daglejer familie ikke betale. Giv din støtte til et skolebarn, og din hjælp rækker langt ud i fremtiden for barnet og dets familie. Se mere her

_____________________________
Gymnasiet siger farvel til Operation Dagsværk – og goddag til et helt nyt støtteprojekt

Efter flere år med faldende opbakning til Operation Dagsværk har Mariagerfjord Gymnasium nu taget konsekvensen og besluttet at droppe dagen fra næste skoleår. I stedet laver gymnasiet sit eget støtteprojekt i samarbejde med Dansk – Indisk Børnehjælp. Foreningen driver et børnehjem for piger i Sydindien, og under navnet GYM4INDIA vil gymnasiet samle penge ind til børnehjemmet.

Mariagerfjord Gymnasium


- Når valget lige er faldet på Dansk – Indisk Børnehjælp, skyldes det først og fremmest, at det er en god sag, vi gerne vil støtte. Derudover er det en lille organisation med en høj grad af gennemsigtighed, så vi føler os trygge ved, at pengene bliver brugt til det aftalte formål. Desuden har vi i forvejen et godt kendskab til lokalafdelingen i Onsild/Hobro, da tre tidligere elever har deltaget i lokale aktiviteter og besøgt partnere i Indien, fortæller uddannelsesleder Søren Urup.
Læs hele pressemeddelelsen


I januar besøgte Lisbeth Lynggaard-Jørgensen og Tine Elisabeth Larsen Mariagerfjord Gymnasium og medbragte 31 fotografier af børnehjemmet i Arni. De skal nu op og hænge og senere sælges på auktion til fordel for Dansk - Indisk Børnehjælp.

Tak til Mariagerfjord Gymnasium for dette spændende samarbejde.
 
_____________________________
Happy Women´s Day
 
 ______________________________
Nyt fra lokalgruppen i Mårum/Sorø - 2800 glas marmelade
Af Pia Niebuhr


2014 har været et travlt år for Sorø/Mårum lokalgruppe – det er så primært min mor, Tove Nielsen der har haft travlt.

Hun har igen i år produceret ca. 2800 glas marmelade + utallige kilo småkager og romkugler.

Sorø/Mårum lokalgruppe

Det kræver selvfølgelig, at der bliver plukket rigtig mange kilo frugt, som skal renses, nippes, udstenes, skrælles, skæres og hvad det ellers skal. (Til 1 kilo frugt går der mellem ½ til et helt kilo sukker og sukker er som bekendt dyrt, så vi skal holde øje med, hvornår det er på tilbud rundt omkring og så skal der hamstres og sættes på lager! Ofte er der den fjollede regel, at man kun kan købe 10 kilo af gangen, og så må vi afsted flere dage i træk, og have involveret hele familien og naboerne. Jo mere vi sparer på produktionen, jo mere kan vi sende til Indien.)

Nå derefter skal glassene ligge i blød, så gamle etiketter kan fjernes og så skal de vaskes, koges og skyldes med Atamon. Derefter skal marmeladen laves, hældes på glas, der skal etiketter på, som bliver lavet ude hos min bror og svigerinde, som har en rigtig god printer og så skal glassene pakkes i kasser. Der er ca. 20 glas i hver kasse hvilket giver ca. 140 kasser. De fylder en del skulle jeg hilse og sige!!

Kasserne stables i mit gamle børneværelse og så bliver de kørt fra Sorø til Mårum af flere omgange. Det er begrænset hvad man kan have af gangen i en lille Hyundai. Så først bliver kasserne altså båret ud i bilen, fra bilen til mit gæsteværelse og derfra tilbage i en anden bil for at blive kørt ud til forskellige kirkekontorer, høstmarkeder og julemarkeder hvor de bliver solgt. Man når at blive MEGET træt af at slæbe marmeladekasser, og når vi har solgt marmeladen, så er der lige et par ture på containerpladsen med de brugte papkasser.

Ja så samler vi selvfølgelig også glas, for vi skal jo have noget at hælde det i og folk er heldigvis flinke til at komme tilbage med glassene og hjælpe med at få samlet det vi skal bruge. De bliver afleveret her i min garage i Mårum Præstegård, og så bliver de kørt til Sorø, hver gang der er en transport der skal den vej.

Samlet set er det et værre mas, men det er også vældig hyggeligt, at stå på markederne og folk er så glade for marmeladen og kommer langvejs fra, for at få fat i det. Og samtidig får vi fortalt, hvad pengene går til, og at det nytter at gøre noget for andre.

Så mon ikke vi tager en tørn igen næste år.

Glædelig jul.

Har du frugt, kunne du tænke dig at give lokalgruppen en hjælpende hånd, så kontakt Pia. Se mere under lokalgrupper
___________________________
 Bogudgivelse 2. oktober, GANDHIS VEN
 
 
Dansk - Indisk Børnehjælps formand Tine Elisabeth Larsen har skrevet sin anden bog, GANDHIS VEN, som udkommer den 2. oktober.

Bogen skildrer Anne Marie Petersens liv, herunder de mennesker og begivenheder i Danmark og i Indien, der var med til at forme hendes liv og virke.

Anne Marie Petersen arbejdede som grundtvigsk missionær i Indien fra 1909 - 1951 på et meget afgørende tidspunkt i Indiens nyere historie. I store dele af denne periode kæmpede landet for sin frihed fra den britiske kolonimagt i særdeleshed under ledelse af Mahatma Gandhi. Se mere om bogen på www.gandhisven.dk

I forbindelse med udgivelse er der bogsignering med forfatteren torsdag den 2. oktober, kl. 16.30-19.00 hos Dansk – Indisk Børnehjælp, SHOP4INDIA, Ahornsgade 20, 2200 København N.


End violence against women

FN markerer behovet for at stoppe vold mod kvinder med en kampagne 25. november til 10. december. De benytter farven orange som symbol på at støtte. Flere af Dansk - Indisk Børnehjælps samarbejdspartnere og erhverspartnere deltager også i kampagnen. 

_____________________________

Farvel til SHOP4INDIA i Ahornsgade

’Hej!’, ’hvad kan jeg hjælpe dig med?’, ’på beløbet?’, ’have a nice day’, ’bye-bye - og tak for din støtte til Dansk - Indisk Børnehjælp!’

Ovenstående sætninger har siden 2008 været faste vendinger, der igen og igen har lydt i kælderen i Ahornsgade 20 på Nørrebro. Her - nede ad den lille trappe - lige i smørhullet mellem den mosaiske kirkegård, Skt. Hans Torv og fritidshaven Byoasen har Dansk - Indisk Børnehjælp de seneste seks år solgt alt lige fra hagesmækker og halstørklæder til regntøj og røgelsespinde med ét overordnet formål: At støtte foreningens samarbejdspartnere i Indien. Læs mere

_________________________

Tak til Erik Tunes Legat

Foreningen søgte i maj Erik Thunes Legat om støtte til oprettelse af en skolekøkkenhave hos vores samarbejdspartner WCDS i Kalambur. Få uger efter kom den dejlige besked, at bestyrelsen for Erik Thunes Legat havde imødekommet vores ansøgning om 55.000 kr. til køb af jord og oprettelse af skolekøkkenhaven.

Dette betyder, at de kvinder der er tilknyttet vores familiesponsoratprogram samt børnene, der kommer i ekstraundervisningscentret i Kalambur, nu vil få professionel undervisning i at drive en køkkenhave på en bæredygtig, økologisk og miljørigtig måde uden at udpine jorderne. På sigt vil kvindernes viden om at udnytte jordens ressourcer på en forsvarlig måde komme hele det omgivne landsbysamfund til gode. I Dansk – Indisk Børnehjælp er vi stolte af at kunne hjælpe kvinderne til at være forbilleder for deres lokalsamfund.

Der skal derfor lyde en stor tak til Erik Thunes Legat for at gøre dette muligt.

_________________________

Besøg fra Indien

Fra den 25. august - 14. september 2014 får Dansk - Indisk Børnehjælp besøg af vores samarbejdspartner WEEDS, som vi i 1999 åbnede et børnehjem for piger sammen med. Lederen af børnehjemmet Mala og de voksne børnehjemsbørn Nibu, Suriya og Sathiya kommer til Danmark.
Deres ophold i Danmark byder på lokale begivenheder, samt en række muligheder for at du kan høre dem berette om deres erfaringer med styrkelse af piger og kvinder i Indien. Besøget er således en unik mulighed for alle med interesse i kvinderettigheder, Dansk - Indisk Børnehjælp og Indien for - gennem dialog med Mala og de unge kvinder - at få en førstehåndsberetning om disse emner.
___________________
 
Vær i målet, se det for dig, lev det ud

Støtte fra Søborgmagle kirke
I gennem flere år har Søborgmagle kirke støttet foreningen og i år er vi gjort til deres "missionsprojekt". I den anledning blev Tine Elisabeth Larsen bedt om at skrive historien om hvordan det hele begyndte. Læs artiklen her

____________________ 

8. marts er det kvindernes internationale kampdag

Støt Dansk - Indisk Børnehjælp

Hjælp Dansk - Indisk Børnehjælp med at styrke de indiske piger og kvinder. Bliv medlem så vi kan udrette meget mere.

__________________

Made in India

Made in India 

Global Stories og Teater GROB inviterer til forpremiere på stykket Made in India, fredag den 15. november kl. 13.00.

Billetten koster 50 kr., og indtægten går ubeskåret til Dansk - Indisk Børnehjælp.

_____________ 

International pigedag

Den 11. oktober, er det FN's Internationale Pigedag, hvor fokus er rettet mod de mange piger verden over, for hvem uddannelse og ligestilling ikke er en selvfølge.

  International pigedag

I Dansk - Indisk Børnehjælp er alle årets dage 'pigedage': dage, der er dedikeret til arbejdet for at skabe bedre vilkår for Indiens piger og kvinder.

I dette arbejde er vores partnere i Indien en uundværlig hjælp, og vi sender derfor i dagens anledning en stor tak til vores gode kolleger, der i såvel Nord- som Sydindien dagligt tænder lys og håb for landets piger.

___________

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i uddeling af Verdens Bedste Nyheder

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN


Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i VBN


72 frivillige meldte sig til at uddele Verdens Bedste Nyheder med Dansk - Indisk Børnehjælp. Se alle de mange billeder
her

__________________

SHOPI4NDIA på Facebook

SHOP4INDIA på Facebook

Dansk - Indisk Børnehjælps genbrugsbutik SHOP4INDIA i Ahornsgade 20 på Nørrebro har nu fået sin helt egen Facebookside.

_______________________ 


Så kom vandet


Dansk – Indisk Børnehjælp modtog i efteråret 2012 en meget stor donation fra Poul Due Jensen´s Fond (Grundfos – Fonden) til etablering af en solcelledrevet vandpumpe. Anlægget er med udgangen af maj blevet opført på børnehjemmet i Arni. Læs mere om projektet her 

   

Læs mere om fremtidsplanerne her

____________________

Dansk - Indisk Børnehjælp deltog i Children's Fair juni 2013

 Children's Fair 2013

_________________

Mangfoldighedsdag på Frederiksberg rådhus

Frederiksberg Integrationsråd havde igen i år inviteret os med til Mangfoldighedsdag på rådhuset. Der var som altid lagt op til et festligt og storslået program med underholdning og en masse stande hvor folk kunne få oplysninger og få smagsprøver på forskellige internationale retter.

Mangfoldighedsdag - Dansk - Indisk Børnehjælp var med

________________________

International dag i Albertslund

For tredje år i træk blev der afholdt International dag i Albertslund den 25. maj. Det er dagen hvor humanitære foreninger kan vise befolkningen det gode arbejde de laver. Dansk - Indisk Børnehjælp deltog med en stand. Mange mennesker mødte op på den smukke gamle gård, der lagde hus til. Udover de talrige stande var der musik, dans, spændende udenlandsk mad - og masser af solskin.

International dag i Albertslund - SHOP4INDIA var med
_________________

Generalforsamling i Dansk - Indisk Børnehjælp

Dansk - Indisk Børnehjælp holdt sin årlige generalforsamling den 5. maj i Bellahøj kirkes sognegård. Se referat fra generalforsamlingen her.
 
Udsnit fra Dansk - Indisk Børnehjælps generalforsamling 

 3 nye bestyrelsesmedlemmer blev ved den lejlighed valgt ind. Velkommen til jer alle.

  Dansk - Indisk Børnehjælps bestyrelse 2013

 ____________________

Oprydningsdag i SHOP4INDIA

Tak til de mange der mødte op til en effektiv og fornøjelig oprydningsdag i SHOP4INDIA den 21. april 2013.

SHOP4INDIA

____________________

STOR TAK til TimeGruppen for en festlig søndag

Over 1700 frivillige, 15 foreninger deriblandt frivillige fra Dansk – Indisk Børnehjælp fik i  10. marts 2013 en underholdende cirkusforestilling i Cirkus Arena. TimeGruppen havde købt en hel forestilling hos Cirkus Arena til frivillige. Begrundelsen var at gøre en forskel for alle de frivillige der hver dag yder en ekstra indsats for, at andre kan få det bedre.

Dansk - Indisk Børnehjælp i cirkus Arena

Se indslag fra Lorry

___________________

Dansk - Indisk Børnehjælp 15 år.

Dansk - Indisk Børnehjælp 15 år

Se billeder fra jubilæet 

______________________

Dansk - Indisk Børnehjælp 15 år - vi fejrer det

Dansk - Indisk Børnehjælp 15 år - vi fejrer det

Jubilæet fejres i Dyssegårdskirkens sognegård, Dyssegårdsvej 19, 2900 Hellerup den 12. januar kl. 14 – 17. Alle er velkommen.

15 års engagement for en god sag

Dansk - Indisk Børnehjælp blev grundlagt af en gruppe ildsjæle for 15 år siden. Foreningens formål er at yde hjælp via selvhjælp til indiske organisationer, der arbejder med børn og kvinder.

I februar 1999 etablerede Dansk – Indisk Børnehjælp sammen med en indisk samarbejdspartner et børnehjem for piger i Sydindien. Siden har foreningen udvidet sine aktiviteter og arbejder nu i flere indiske delstater med et bredt udvalg af programmer: Sikring af skolegang, lån til start af egen virksomhed, børnehave, ekstraundervisningscentre, computer- og sykurser, kampagner og workshops mod diskrimination af piger og kvinder, samt oplysning og støtte til kvinder der lever på gaden. Læs mere om foreningen på vores hjemmeside og på vores Facebook-side.

Den 12. januar markerer foreningen dagen med en festlig eftermiddag, hvor det er muligt at møde vores mange frivillige. Du kan prøve en sari, opleve Bollywooddans, købe jubilæumsplakat lavet af Charlotte Thymark, se et udvalg af varer fra SHOP4INDIA, købe bøger, hvis overskud går til foreningen, smage alverdens kager, drikke chai, se billeder fra Indien, høre om volontørophold, høre taler fra erhvervspartnerne Peter og Ping, Sourcing House og Grace Tours, samt Pia Niebuhr medstifter og leder af Mårum/Sorø lokalgruppe, medstifter Hanne Bang og formand Tine Elisabeth Larsen m.m.

Dagens indtjening
Donationer og dagens indtjening går til oplysning om piger og kvinders rettigheder, oplysning om HIV/AIDS og uddannelse til børnehjemspiger.

Praktiske oplysninger

Der vil være dankortterminal.

Vi glæder os til at se dig.

På gensyn til en givende eftermiddag.
Bestyrelsen og arrangementudvalget

 

Bestyrelsen ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
Kontoret er lukket fra 22. december - 1. januar.
Vi ses i det nye år.
Bestyrelsen

_________

Støt workshop om håndvask og hygiejne i Kanjanur i Sydindien. Agnete og Sofie delte ud af deres faglige viden fra Professionshøjskolen Metropol under deres praktikophold og målet er at lave en workshop for flere lokale beboere. Bak op om det gode initiativ og besøg deres stand på finderskeepers på lørdag Korsgadehallen lørdag den 1. december 11 - 18.

 

_________

Giv en aften eller to - støt et børnehjem i Indien

Giv en aften eller to


Kan du servere ved Garantmøder i Hobro Sparekasse? Indtjeningen går til børnehjemmet Danish Indian Children´s Home.
Garantmøderne holdes over 4 aftener i Hobro Idrætscenter: Amerikavej 22, 9500 Hobro den 5., 6., 7. og 8. november, kl. 19.30 – 01.00. Kontakt Onsild/Hobro lokalgruppe ved Karen Pilgaard Nielsen på tlf. 28495382 gerne inden den 1. november.
____________________ 

Hygiejneuge

I denne uge har det været hygiejneuge. Ugen sætter fokus på bedre hygiejne, og hvordan man beskytter sig selv og andre. Et eksempel på dette er at huske at vaske hænder med sæbe, så man nedsætter risikoen for smitte. Det er vigtigt at vaske hænder b.la. før man spiser, før man påbegynder madlavning, efter toiletbesøg, efter man har nyst eller pudset næse, været i kontakt med dyr og selvfølgelig når man har synligt beskidte hænder.

Volontører

Dette emne var en af vores primære arbejdsopgaver da vi var i praktik i Tamil Nadu, Indien ved Dansk - Indisk Børnehjælps partner Vallalar Educational Trust (VET).

Projektet startede helt fra bunden, da ingen af børnene var vant til at vaske hænder. Vi konstruerede en håndvaskestation med sæbe og underviste børnene i korrekt håndvask og hvorfor det er så vigtigt. Hænderne er den primære bærer af bakterier, og da håndvask med sæbe reducerer dødelighed forårsaget af diarre med op til 44%, var det derfor et essentielt emne at tage fat i med skolebørnene. Globalt fører dårlig sanitet og håndhygiejne til diarre, som er den anden mest almindelige årsag til dødelighed blandt børn under 5 år. Derfor vil brugen af sæbe forbedre børnenes sundhed, samt levevilkår.

 I løbet af vores ophold hos VET blev det en vane for børnene at vaske hænder, og de viderebragte deres opnåede viden om hygiejne og håndvask til deres familier.

 At sætte fokus på hygiejne i en uge om året er vigtig, men vi håber at hver eneste uge hos Vallalar Educational Trust er hygiejneuge! Always remember to: Wash Your Hands!

Agnete Jürgensen og Sofie Gudman Valentin

___________________ 

Frivillig Fredag 2012

Dansk - Indisk Børnehjælp deltager i frivillig fredag


Fredag d. 28. september deltog en gruppe af Dansk - Indisk Børnehjælps frivillige i arrangementet Frivillig Fredag på Gentofte Rådhus. Som noget lidt anderledes havde vi valgt at tilbyde de besøgende at blive iklædt en sari for på den måde at få indblik i mange indiske kvinders dagligdag. Det var en herlig event og vi vil helt klart en anden gang tage sarier med. En stor tak til de besøgende ved vores stand, samt de frivillige Elisabeth, Liselotte, Sarah, Indusha, Anuradha, Tancchomi, Bente, Tine og Lisbeth.
_____________________ 

Friends of India prisen gik til Dansk - Indisk Børnehjælp

Dansk - Indisk Børnehjælp modtog lørdag d. 18. august prisen Friends of India uddelt af organisationen Indians In Denmark ved deres markering af Indiens Uafhængighedsdag.

Friends of India 2012

De begrundede prisen således:

The award called "Friends of India" was rightfully awarded to Dansk - Indisk Børnehjælp for their voluntary work in improving the lives of several hundred socially and economically deprived women and children in India. It is their self-less work in India which is borne out of their compassion and love for India, that made them the right choice for this award.

Dorthe og Dawn fra Dansk - Indisk Børnehjælps bestyrelse deltog i arrangementet og modtog prisen på foreningens vegne.

Friends of India 2012

 

Se overrækkelsen og meget mere fra dagens flotte program på Indians In Denmark ´s Facebook side.

 

En stor tak til Indians In Denmark for uddelingen af prisen Friends of India til Dansk - Indisk Børnehjælp. Vi er meget glade for den og anerkendelsen af vores snart 15-årige frivillige arbejde for at styrke piger og kvinder i Indien.

 

Bestyrelsen i Dansk - Indisk Børnehjælp.

 

 


Verdens Bedste Nyheder
Dansk – Indisk Børnehjælp har den 14. september deltaget i kampagnen Verdens Bedste Nyheder. Foreningen var repræsenteret i Vejen, Aarhus, Dyssegård, Vangede, Skt. Hans Torv, Nordhavn og Svanemøllen station.
Se billeder fra dagen.

VBN Århus 2012

VBN Sankt Hans Torv 2012

VBN Svanemøllen station 2012

VBN Nordhavn 2012

VBN Dyssegård station 2012

VBN Vangede station 2012

VBN Roskilde 2012

Verdens Bedste Frivillige

Dansk – Indisk Børnehjælp takker mange gange alle de frivillige som her til morgen har deltaget i Verdens Bedste Nyheder. Tak for jeres positive indstilling, engagement og vilje.

Dansk – Indisk Børnehjælp

_____________________

Indisk Kunst

Der er stor interesse for indisk samtidskunst i denne tid, hvilket to store udstillinger hen over sommeren vidner om. D. 28. juni slår Kastrupgaardsamlingen dørene op for en stor udstilling, hvor man for første gang kan se dansk og indisk samtidskunst i samme udstillingsrum. Det fælles omdrejningspunkt for udstillingen er problemstillinger vedr. identitet, køn og kulturel baggrund. På Arken kan man fra d. 18. august besøge en stor særudstilling, hvor en lang række spændende indiske kunstnere skildrer den indiske samtid, dens drømme og dens konflikter, gennem forskellige medier: maleri, skulptur, foto, installation m.m. Man kan læse meget mere om de respektive udstillinger på arken og på Kastrupgårds hjemmeside.
_______________

Nye solceller til børnehjemmet i Arni - juli 2012

På børnehjemmet i Arni har vi for nylig opsat et meget stort batteridrevet solcelleanlæg, således at strømforbruget i hele køkkenregionen fungerer udelukke på solceller. Derudover har vi opsat 2 batteridrevet solcellegadelys. 

 Nye solceller til børnehjemmet

___________________________

250 millioner indere får ikke nok at spise
Læs artiklen fra The New York Times 

___________________________

Da vi startede vores daglige skoleprogram mandag d. 4 juni, fortalte vi de studerende, at vi den næste dag ville fejre "Verdensmiljødag". Vi gav de studerende nogle ideer til, hvordan de kunne forberede sig.

 Fejring af Verdens miljødag

De fleste studerende forberedte sig til næste dag ved at plante et træ i en potte. Læs mere. Læs hele artiklen.

__________________

Billeder fra Mangfoldighedsdag 2012
Se her
+
Bliv frivillig i SHOP4INDIA
Bliv frivillig i SHOP4INDIA


LoneVox: Stemmer i tågen - sange i vand

Koret LoneVox og fortælleren Lise Lotte Frederiksen opfører en Dickensinspireret fortælling om tåge, vand, identitet og tab. Inspirationen bag er Charles Dickens’ store roman, Bleak House (1853), hvis berømte åbningsscene er et tågedækket London. Entre: 50 kr. Indtægterne ved koncerten går til Dansk - Indisk Børnehjælp.
Arrangementet finder sted mandag den 11. juni, kl. 19.,00 i Sankt Stefans kirken på Nørrebro.

International medborgerdag
Kom til International Medborgerdag i Albertslund den 9. juni med mad og underholdning. Dansk - Indisk Børnehjælp har en bod og her kan du møde nogle af vores frivillige.

Mangfoldighedsdag på Frederiksberg rådhus

Integrationsrådet inviterer til Mangfoldighedsdag den 2. juni. Dansk - Indisk Børnehjælp er med og du kan møde nogle af vores frivillige og høre mere om vores arbejde. Kom til en festlig dag med sang, musik, underholdning m.m.

SHOP4INDIA rykker igen ud i sommerlandet.
Du kan møde SHOP4INDIA den 2. juni kl. 9- 17.00 i havnebyen ved Olgas Cafe/Grill, Gnibensvej 2, Odden.

Støt med 50 kr.

Støt med 50 kr.

Tillykke med Mors Dag idag. Støt op om UNAIDS kampagnen ‘Gør hver dag til Mors Dag’. Send smukke mor og barn kort for at fortælle venner og familie at du tror vi kan stoppe nye HIV infektioner blandt børn inden 2015. Hvis vi hver især laver.mindst én handling for at sprede dette budskab vil det blive delt over hele verden: Stop nye HIV infektioner blandt børn og giv kvinder smittet med HIV et godt liv.
 
Dansk – Indisk Børnehjælp samarbejder med organisationen Sahara. De gør i storbyerne Delhi og Pune en stor indsats for HIV smittede, som er en meget stigmatiseret gruppe i det indiske samfund, specielt kvinder. Hos Sahara WCH i Delhi får de og deres børn et hjem, omsorg, bliver sat i behandling, samt får støtte og vejledning mht. at etablere en ny tilværelse.

Indbetal 50 kr. mrk. Mors Dag på konto 1551 0006298885 til at støtte disse kvinder. Tak for hjælpen.


Nyt fra den indiske kampagne "The 50 Million Missing Campaign:

Se denne interessante video, der undersøger årsagen til Indiens manglende kvinder:
Is The Abortion of Millions of Daughters A Free Choice Made By Indian Women?


Støt en mor på mors dag - bliv familiesponsor

Støt en kvinde og bliv familiesponsor hos Dansk - Indisk Børnehjælp

Siden efteråret 2009 har Dansk - Indisk Børnehjælp sammen med vores partnere fokuseret på at uddele lån til enker, forladte kvinder og kvinder hvis mænd er handicappet. Enker og enlige kvinder er en overset gruppe i det indiske samfund, og de står ofte uden økonomisk hjælp efter deres mænd er døde eller har forladt dem.
Med et lån får de muligheden for at skabe sig en lille virksomhed og få en indtægt, der kan forbedre levevilkårene både for dem selv og deres evt. børn. Se mere her
Frivillig i SHOP4INDIA

Er du glad for kontakt til mange mennesker, nyder du at snakke med folk om deres interesser og at hjælpe dem med at finde det de har brug for? Kan du lide at sælge, lave udstillinger og være en del af et fællesskab? - Så er SHOP4INDIA måske stedet for dig? Det er muligt at tage vagter formiddage eller eftermiddage, samt lørdage. Lige nu har vi brug for frivillige til at tage eftermiddagsvagter. Se mere her og/eller hent plakat her


SHOP4INDIA 4 år
Dansk - Indisk Børnehjælps genbrugsbutik SHOP4INDIA fylder 4 år den 5. maj. Kom til fødselsdagfest i Ahornsgade 20, 2200 København N. til en festlig og hyggelig dag med kaffe, kage og gode tilbud. Vi står klar fra kl. 10.00.

SHOP4INDIA 4 år
 
 
Dansk - Indisk Børnehjælp har fået ny hjemmeside: www.danskindisk.dk
 
Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk