Udryd fordomme - ikke piger og kvinder
Workshop i Jaipur 21. - 22. juni 
 

Under denne overskrift har Dansk - Indisk Børnehjælp tidligere på året tilskyndet vores samarbejdspartner Prayatn i Rajasthan til at iværksætte workshops for at gøre opmærksom på forholdene for piger og kvinder.

I 2010 mødte repræsentanter for Dansk – Indisk Børnehjælp Prayatn, der arbejder i 4 indiske delstater. Et af deres arbejdsområder er oplysning om piger og kvinders rettigheder og opbygning af civilsamfundet.

I april måned i år bragte flere indiske aviser historien om en kvinde i Bangalore der lige havde født en pige. Kort tid efter tog manden hendes barn fra hende og slog det ihjel. Begrundelse: Barnet var en pige.

Denne historie nåede også i juni de danske medier
MetroXpress side 24 , Jyllands Posten , Berlingske

En anden historie - denne gang fra Gwalior i Madhya Pradesh også fra april.

Læs mere her:  Udryd fordomme -  ikke piger 

Malay Kumar fra Prayatn udtaler til Dansk - Indisk Børnehjælp: "Tak for al jeres støtte. På adskillige måder var workshoppen en stor succes. Der blev lavet en fremadrettet plan for indsatsen og også at det var muligt at bringe mange akttører sammen. Omkring 116 personer delog fra mange forskellige steder også Dansk - Indisk Børnehjælps parnere fra Tamil Nadu, Pune og Delhi."


Læs pressedækning af workshoppens 1. dag
Times of India , IBN Live , Jaipur.co 

Se billeder fra workshopppen nedenfor.

Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk