Nyheder / Artikler / Artikler fra vores samarbejdspartnere / Artikler Sahara WCH   


Mors dag
Mors dag blev fejret lørdag den 11. maj 2013. Dagen begyndte med en introduktion af betydningen af Mors dag og andre dage for kvinder, og årsagen til, hvorfor sådanne begivenheder er relevante, især i et land som Indien. 

Sahara WCH - Women and Childrens Home, ligger i den sydlige del af Delhi. Jeg kørte med den forholdsvis nye Delhi metro til nærmeste station og tog tuktuk derfra. Sahara WCH er et rehabiliteringscenter for kvinder og deres børn
Sahara Women & Childrens Home (Sahara WCH) støtter marginaliserede kvinder, der er stofmisbrugere, har været udsat for kvindehandel, eller som på anden vis lever et hårdt og risikofyldt liv.
 
Psykologistuderende fra Danmark hos Sahara WCH
For anden gang i år har vores samarbejdspartner i Delhi fået besøg af en gruppe psykologistuderende - denne gang fra Københavns Universitet.
 
Mange af de kvinder, som kommer til hjemmet er analfabeter, og de lærer at læse og skrive hos WCH. Stor er glæden, når de kan læse gadeskilte, labels på fødevarer og medicin.
 
Sahara Women and Children´s Home (WCH) er en del af Sahara organisationen, der i 1978 begyndte at arbejde med udstødte i Indien, heriblandt HIV/AIDS smittede, traumatiserede kvinder og transseksuelle.
 
Vi har gennem de sidste 6 måneder haft 27 kvinder og 3 børn hos Sahara Women & Children´s Home, og alle har gennemgået detox programmet og er i fuld gang med aktiviteterne hos WCH.
 
WCH henvender sig til kvinder, som gennemgår et rehabiliteringsprogram. Kvinderne, som kommer til vores rehabiliteringsprogram modtager afgiftning, hvis de er under indflydelse af stoffer, og de bliver gradvist involveret i aktiviteter, som bliver ledet af personalet.

Besøg hos WCH i april 2011
Da vi ankom til Delhi, kunne vi se, at der var bygget meget nyt. Ikke mindst lufthavnen var blevet fin, takket været Commonwealth Games i oktober 2010. Der var mange fine hoteller, og store kontorbygninger. Om dagen gik der mange, vestligt klædte høje indere på gaden.

Halvårsrapport fra WCH for august 2010 - januar 2011
I de sidste 6 måneder har 31 kvinder og 2 børn gennemgået et rehabiliteringsprogram hos Sahara Women & Childrens´s Home. Alle kvinder, som har afsluttet detox programmet deltager i gruppeaktiviteter, såsom gruppemøder med forskelligt indhold, og de arbejder i praktiske terapiaktiviteter.
 
Arbejdet hos vores samarbejdspartner Sahara WCH i Delhi med udsatte kvinder, som de forsøger at hjælpe til et liv væk fra gaden er meget tabubelagt i Indien. Det skyldes at disse kvinder, som ofte er havnet i prostitution og misbrug, anses for at være urene.
 
Kvinden ankom til WCH som stofmisbruger. Hun og hendes mand har været sofmisbrugere i en del år. De indså begge, at de var nødt til at modtage hjælp, fordi deres børn blev store og havde brug for dem.
 
Kvinden er fra Bihar, og hendes forældre fik hende gift da hun var omkring 20 år.
Ægteskabet gik ikke og kvinden rejste til Delhi. på togstationen i Delhi traf hun en mand, som hun senere blev gift med og de boede på gaden. Desværre viste det sig, at han var stofmisbruger.
 
Mens de venter på nymåne i Delhi
Her i oktober er der travlhed på WCH. Små lamper af ler bliver fremstillet og malet. Lamperne skal bruges til den store lysfest diwali, der finder sted den 18. oktober, da det på denne dag er nymåne. Diwali er hinduernes største højtid og bliver fejret over hele Indien. Små lamper bliver tændt overalt på gader og stræder og i huse.

Sahara - Women & Children´s Home
Det er 10 år siden jeg sidst var i Indiens hovedstad og meget er sket siden da. De mange køer der stod ubekymret i gadekrydsene er væk, ligeledes Ambassador bilerne, der nu er erstattet med vestlige eller japanske bilmærker. Rundkørsler med blomster og græs, understreger byens slogan: Green Delhi, Clean Delhi.
 
Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk