Indien / Resultater / EkstraundervisningscentreEkstraundervisningscentre

Dansk – Indisk Børnehjælp etablerede sammen med vores samarbejdspartner WEEDS i august 2002 rentefrie lån til kvinder. Vi kalder disse lån for familiesponsorater, da det er hele familien der får gavn af lånet.

Dernæst ydes der kun lån via sponsorater. Har vi en familiesponsor kan der optages en ny kvinde til programmet. Senere har vi videreført familiesponsorprogrammet til vores samarbejdspartnere WCDS og SCWCC i Tamil Nadu, Sydindien.

Når de kvinder, der har modtaget et lån, betaler lånet tilbage, bliver pengene lagt i familiesponsoratfonden, der administreres af vores partnere. Herefter går pengene til oprettelse og drift af ekstraundervisningscentre, hvor børn modtager ekstraundervisning og deltager i kulturelle arrangementer, sportsaktiviteter, oplysningsmøder m.m.

Efter skoledagen går børnene over i ekstraundervisningscentrene, hvor skolelærere hjælper børnene med deres lektier. Børnenes forældre er ofte analfabeter og kan ikke hjælpe dem. Derfor er den hjælp de får i centrene en stor støtte og gør at de bliver længere i skole, fordi de klarer sig bedre.

Sammen med den daglige undervisning og hjælp får børnene også et ernæringsrigtig mellemmåltid. Måltidet består af frugt, æg, linser, bønner og andet sundt der er med til at styrke dem.

Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk