Indien / Rejser / Grupperejse til Sydindien 
Indien bag kulissen - Grupperejse til Sydindien
Indien bag kulissen
Grupperejse til Sydindien 2. - 16. februar 2019 - FÅ PLADSER TILBAGE. Tilmeldingsfrist 30.09.18

En rejse til Sydindien spækket med højdepunkter. Vi besøger flere arkitektoniske mesterværker, storslåede dravidiske templer, overværer farverige religiøse ceremonier, besøger skoler, organisationer, børn og voksne.

Vi får indblik i hverdagslivet og fester også lidt sammen med de skønne mennesker vi møder undervejs.

Hav, frodige rismarker, sletteland og smukke naturoplevelser. Vi oplever den hurtige harepuls i storbyerne og drosler ned til skildpaddepuls i landsbyerne.

Vi kører gennem frodige landskaber til den tidligere danske handelsstation Trankebar. Oplever den middelhavsagtige stemning i Pondicherry, dufter de dejlige krydderier, spiser frokost på bananblade, og jasminblomsternes vellugt strejfer næseborerne, når vi tager på besøg i landsbyer.

Vi skal også høre om store personligheder som Mahatma Gandhi og møde kvinder og børn hos Dansk - Indisk Børnehjælps samarbejdspartnere.

Turen starter med akklimatisering ved havet i Mahabalipuram og ringen slutter her med tid hvor de mange indtryk kan nedfælde sig.

En livsbekræftende oplevelse for livet alt sammen i et et afslappende tempo. Kom og vær med. Rejsen er lavet i samarbejde med rejsebureauet Grace Tours, medlem af rejsegarantifonden nr. 776.

Rejseledere:

Rejsen ledes af Cand.theol, forfatter og formand for Dansk – Indisk Børnehjælp, Tine Elisabeth Larsen. Siden 1993 har hun beskæftiget sig med Indien, og har via mange års rejser til landet et indgående kendskab til området. Via kontakter til familier, institutioner og organisationer får deltagerne et spændende indblik i det indiske samfund. Tine brænder for at formidle viden om Indien i fortid og nutid, historiske og religiøse forhold, lokale skikke, forholdene for piger og kvinder og meget mere.

Med som rejseleder er Joan Ellingsgaard Kindberg, der læser Moderne Indien- og Sydasienstudier, og som er bestyrelsesmedlem i Dansk - Indisk Børnehjælp.
Dag til dag program for grupperejsen Indien bag kulissen:
 
Indien bag kulissen - Grupperejse til Sydindien

2. feb. København - Delhi
Afrejse med Air India fra København kl. 20.45

3. feb. Delhi - Chennai - Mahabalipuram
Ankomst til Delhi kl. 07.35. Vidererejse med Air India til Chennai kl. 09.55. Ankomst Chennai kl. 12.40. Ved ankomst til Chennai Ved ankomsten til Chennai lufthavn står rejselederne klar til at modtage jer. Og vi kører til Mahabalipuram, der ligger ved Den Bengalske Bugt. Byen er berømt for sine mange smukke templer og klipperelieffer, der ligger nærmest på rad og række i det lille fiskerleje. Her tæt på havet omgivet af milelange strande, svajende palmer og maleriske fiskerbåde kan vi hvile ud efter rejsen og vænne os til nye omgivelser. Indkvartering på hotel Mamalla Heritage.

4. februar. Mahabalipuram
Afslapning ved havet og på hotellet. Overnatning på hotel.

5. februar. Mahabalipuram - Pondicherry
Vi forlader Mahabalipuram og kører den smukke tur gennem frodige landskaber videre sydpå til Pondicherry. Byen er tidligere en fransk koloni, indtil den i 1954 overgik til indisk styre. Den franske fortid sætter stadig sit præg på byen med brede boulevarder, franske gadenavne og politibetjente i fransk-inspirerede uniformer. Vi spiser frokost på en af byens mange hyggelige restauranter og besøger nogle af byens spændende steder. Overnatning på hotel Surguru.

6. feb. Pondicherry – Seva Mandir - Chidambaram
Fra Pondicherry kører vi den smukke vej til den lille by Parangipettai for at opleve kostskolen Seva Mandir. Den danske kvinde Anne Marie Petersen tog i 1909 til Indien for at arbejde som missionær. Her mødte hun Mahatma Gandhi og dette møde blev begyndelsen til et over 30 år langt venskab, der bl.a. førte til at hun oprettede en kostskole for piger inspireret af både Grundtvig og Gandhi. Den prægtige skolebygning, som Mahatma Gandhi nedlagde grundstenen til, står stadig og i dag er skolen udvidet med adskillige bygninger og har et par tusinde elever. Vi får et indblik i pigernes hverdag og undervisning, når vi bliver inviteret indenfor i klasseværelserne, og ikke mindst ser hvordan man laver mad til over 2000 mennesker. Læs Tine Elisabeth Larsens bog ´Gandhis ven´, der skildrer Anne Marie Petersens spændende liv.

Et stykke fra Seva Mandir kan man ude i horisonten se byen Chidambarams vartegn. Det store Sabhanayaka Nataraja tempel, der med sine imponerende tempeltårne rejser sig majestætisk op mod himlen. Byen Chidambaram med al dens mylder af pilgrimme, duft af røgelse og intensitet er et typisk udtryk for den tamilske kultur i al sin mangfoldighed. Templet i Chidambaram bygget omkring år 1251 er det første store eksempel på dravidisk tempelarkitektur, som vi besøger på rejsen. Ifølge legenden har Shiva vist sig her i sin dansende form og derfor bliver byen af nogle hinduer betragtet som verdens centrum. Overnatning på hotel Saradharam.


7. feb. Chidambaram - Trankebar – Kumbakonam
Fra Chidambaram går turen ud mod kysten til den gamle danske handelsstation Trankebar. Her ankom admiral Ove Gjedde i 1620 og grundlagde en dansk koloni. Når man står på Dansborgfortet og kigger ud over havet kan man fornemme hvordan der så ud for flere hundrede år siden, når skibe fra Europa ankrede op og fyldte lasten med krydderier, silke og bomuld. Vi kommer ind ad den gamle landport og går ned ad Kongensgade med de gamle danske huse. Vi kigger indenfor i Jerusalemskirken, opført af den tyske missionær Bartolomæus Ziegenbalg som kom til Trankebar i 1706. På hjørnet af Kongens- og Dronningensgade ligger Zionskirken, den ældste protestantiske kirke i Indien, opført i 1701.

Overfor har 
vi den store paradeplads og fortet Dansborg. Vi går ind ad porten gennem de tykke mure til mønstringspladsen, hvor soldaterne øvede sig i eksercits. Vi ser de gamle forrådskamre, fængslet og det lille museum, der fortæller om stedets historie. Efter den historiske rundvisning er der mulighed for at bade i Den bengalske Bugt. Sidst på eftermiddagen kører vi videre gennem maleriske landskaber, små landsby-samfund og gamle tempelbyer til vi når vores hotel Paradise Resort.

Indien bag kulissen - Grupperejse til Sydindien


8. feb. Kumbakonam
Dagen til afslapning i Kumbakonam. Kumbakonam er en af de ældste byer i Tamil Nadu, og ligger tæt på den sagnomspundne Kavery-flod. Ved det skønne hotel er der mulighed for bare at slappe af og nyde stedets ro, tage på en lille vandring i området eller tage med på en eftermiddagstur til gaden med silkevævere. Byen er bl.a. kendt for silkevævning, hvor væverne bruger den specielle jaquard silketeknik, som vi i Danmark kender fra fremstillingen af damaskduge. Vi besøger en familie, som i gennem flere generationer har arbejdet med denne klassiske disciplin og oplever dem arbejde med vævene, når de fremstiller de smukke sareer. Vi besøger også værksteder, hvor de arbejder med bronzestøbning. Overnatning på hotel Paradise Resort.

9. feb. Kumbakonam - Gangaikonda Cholapuram - Tirukoilur - Tiruvannamalai
Vi kører nordpå til byen Tiruvannamalai, der ligger omgivet af kæmpestore stenblokke. Byen er blandt andet kendt for sit hellige bjerg, der rejser sig majestætisk 800 meter over lavlandet. Mange hinduer mener, at bjerget er en manifestation af guden Shiva. Undervejs stopper vi i Gangaikonda Cholapuram, endnu et af Choladynastiets imponerende tempelbyggerier. Turen fortsætter til Tirukoilur, hvor danskere i 1865 byggede bl.a. en skole og en kirke. Senere et berømt tuberkulosehospital. Overnatning på hotel Arunai Anantha Resort.

10. feb. Tiruvannamalai
Formiddagstur i Tiruvannamalai. Vi besøger Arunachaleshvara-templet, der som et af de største i Sydindien danner et kæmpe kompleks af forgårde, damme og store søjlehaller. Rundt om komplekset står de enorme tempeltårne, der peger lodret op i himlen. Templet myldrer af pilgrimme og hellige mænd i safronfarvede klæder, og duften fra røgelsespinde møder os overalt. Byen har andre spændende historiske islæt, bl.a. den store Ramana Maharshi ashram, gamle dansk opførte skoler og en kirke. Overnatning på hotel Arunai Anantha Resort.

Indien bag kulissen - Grupperejse til Sydindien


11. feb. Tiruvannamalai - Gingee - Kalambur - Vellore
Turen fortsætter til Vellore. Undervejs kører vi med de imponerende bjergformationer som kulisser i horisonten og mødes af aber der leger lystigt i grøftekanten. I Gingee besøger vi en af Dansk - Indisk Børnehjælps samarbejdspartnere, der bl.a. arbejder med at styrke kvinder i demokratiforståelse og rettigheder. Vi spiser frokost og tager en tur rundt i området. Herefter bliver vi igen mødt af smil og venlighed, når vi træder indenfor hos Vennila og Palani, der bl.a. leder et uddannelsescenter for kvinder, en lille børnehave, økologisk skolekøkkenhave og sørger for ekstraundervisning til nogle af områdets børn. Før aften falder på ankommer vi til den gamle fortby Vellore, og fra hotellets tagrestaurant er der udsigt til den smukke aftenhimmel. Indkvartering på hotel Darling Residency.
 
12. feb. Vellore
Ved Palarflodens bred ligger byen Vellore. Byen har været hovedstad for flere af de sydindiske kongedynastier og garnissionsby for det britiske Madras regiment under kolonitiden. Vi besøger bl.a. en af byens kirkegårde, der rummer en gravsten over en dansk pige. Vi hører historien om hende, og ikke mindst hendes far, der især blev kendt for sit store indsamlingsarbejde af indiske kunstgenstande til bl.a. Etnografisk Museum, nu Nationalmuseet. På kirkegården er der andre interessante gravstene, som vi hører historier om. Overnatning på hotel Darling Residency.

13. feb. Vellore - Arni - Vellore
Dansk – Indisk Børnehjælp indledte i 1998 sit arbejde i Indien sammen med organisationen WEEDS. Dørene blev slået op til et børnehjem for piger i byen Arni året efter og på denne heldagstur besøger vi Danish Indian Children´s Home, der ligger i landlige omgivelser. Vi bliver vist rundt på området og hører om børnehjemmets historie og dagligdag. Vi spiser frokost og ser nogle af områdets spændende seværdigheder. Når børnene kommer hjem fra skole, er der leg og sang. Vi spiser også aftensmad på stedet inden vi efter endnu en spændende dag kører tilbage til Vellore. Overnatning på hotel Darling Residency.pændende dag kører tilbage til Vellore. Overnatning på hotel.
 
14. feb. Vellore - Mahabalippuram
Vi forlader Vellore og kører tilbage til Mahabalipuram, hvor vi kan nyde havet og stranden i et par dage. Indkvartering på hotel Mamalla Heritage.

15. feb. Mahabalipuram
Dagen til fri disposition. Nyd havet og stranden, foretag de sidste indkøb, gør dagbogen færdig og slap af ved hotellet. Inden afrejse sidst på aftenen har vi en hyggelig afskedsmiddag. Overnatning på Mamalla Heritage.

16. feb. Mahabalipuram - Chennai - Delhi - København
Afrejse fra Chennai med Air India kl. 08.45. Ankomst Delhi kl. 11.35. Vidererejse med Air India til København kl. 14.30. Ankomst København kl. 18.45.


Indien bag kulissen - Grupperejse til Sydindien


Velkommen hjem.
Pris per person i delt dobbeltværelse:19.900kr.
Enkeltværelses tillæg: 4.000 kr.

Prisen inkluderer:

Fly med Air India København-Chennai/ retur inkl. lufthavnsskatter/afgifter kendt pt.
Ophold i delt dobbeltværelse på gode og bekvemme turistklassehoteller med morgenmad
Dog er frokost på dag 10 og 12 og aftensmad på dag 12 også inkluderet
Al transport i airconditioneret bus med chauffør
Alle udflugter som beskrevet inkl entreer til seværdigheder
Dansk rejseledelse som tager imod i Chennai lufthavn
Indisk turistskat

Ikke inkl.: Forsikringer, visum (50 USD – udførlig vejledning følger), fakturagebyr 90 kr. alt ikke beskrevet under “Inkluderet” såsom forplejning udover nævnte og personlige udgifter.

Rejsen er omfattet af pakkerejseloven, dækket af rejsegarantifonden og produktansvarsforsikring.


TILMELDING:

Tilmelding kan ske til mail@tineelisabethlarsen.dk, og vi har brug for følgende informationer:

DIT NAVN som anført i pas
FØDSELSDATO
ADRESSE
TELEFON NR.
MAIL ADRESSE
ØNSKES ENKELT eller DOBBELTVÆRELSE

Grace Tours vil fremsende en bekræftelse 
Depositum 3000 kr betales ved modtagelse af bekræftelse
Restbeløbet skal betales 7 uger før afrejse
 
KOM TIL INFORMATIONSMØDE OM GRUPPEREJSEN OG HØR MERE OM REJSEN OG SE BILLEDER FRA OMRÅDET VI REJSER I.

5. august kl. 14.00
Herborg Fritids- og Kulturcenter ” Kuben ” Skolevej 44, Herborg, 6920 Videbæk

13. august kl. 18.30
Dansk – Indisk Børnehjælps lokaler, Borups Allé 29 st tv, 2200 Kbh N.

Tilmelding til infomøder til mail@danskindisk.dk
Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk