Indien / Resultater / Økologisk skolekøkkenhave 
 

Økologisk skolekøkkenhave
 
I 2014 var målet for vores samarbejdspartner WCDS at oprette en økologisk skolekøkkenhave i tilknytning til uddannelsescentret og ekstraundervisningscentret i Kalambur.
Derved kunne de mange sponsorerede skolebørn og kvinder lære om økologisk og bæredygtig havebrug, og få redskaber til fremadrettet at dyrke deres evt. marker og små haver på en ansvarlig måde.

Målet var derudover, at skolekøkkenhaven på sigt skulle brede sig til lokalsamfundet, så flere kan lære om nye bæredygtige metoder.

I august 2014 blev skolekøkkenhaven en realitet og siden er haven med alle dens frugter og grøntsager hver dag blevet passet af de børn der kommer i ekstraundervisningscentret. Kvinder der har modtaget et familiesponsorat kommer også forbi og giver en hånd med.

På jorden bliver der dyrket mange forskellige former for grøntsager og frugter fra tomater, chilli, auberginer, papaya til mange flere sorter.

I efteråret 2014 oprettede flere af skolebørnene små økologiske køkkenhaver i tilknytnning til deres hjem.

I foråret 2015 købte vi mere jord så den eksisterende skolekøkkenhave kan udvides og endnu flere kan få gavn af at lære om økologisk havebrug. I juni 2017 blev der installeret en solcelledrevet vandpumpe. Vandforsyningen er dermed sikret.

Solcelledrevet vandpumpe
 
Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk