Indien / Kulturbesøg / Artikler / Prayatn artikler 
Her kan du læse artikler fra de volontører, der har været på besøg hos vores samarbejdspartner, Prayatn, i den nordlige ørkenstat Rajasthan. Artiklerne giver et indblik i arbejdet på organisationens hovedkontor i den lyserøde by, Jaipur, samt det opsøgende arbejde i lokalsamfundet; Dholpur. 
For en måned siden overværede vi, at en af lærerne på Bridge School slog en elev. Vi diskuterede, hvorvidt vi skulle påtale det og i så fald: Over for hvem? Vi nåede dog den konklusion, at alle ansatte nok i forvejen kendte til den fysiske afstraffelse...
Rajpal er en 13-årig dreng i vores Bridge School og kommer fra Bhagiratkapura. For ca. 10 dage siden, da vi underviste børnene om børneægteskab, fandt vi ud af, at Rajpal er blevet forlovet med en 11-årig pige uden at forældrene har fortalt ham om det.
screaming "INDIA" "INDIA"
everyone cheers
dreaming of Bollywood...
Mødet starter med at alle præsenterer sig selv og sin landsby. Kvinderne kommer fra 5 forskellige landsbyer med 3-5 medlemmer fra hver og fem grupper i alt. Til mødet er Rajni, Laxman og Y.D. Sharma.
Den indiske regering og de statslige myndigheder har begge i stigende grad indset vigtigheden af at opmærksomheden rettes mod økonomisk forbedring og udvikling af kvinder i landdistrikterne i Indien.
Den 1. maj hvert år er der desværre en tradition i mange af de små landsbyer her i området, som går ud på at gifte mange mindreårige børn væk. I Indien siger loven at kvinder skal være 18 år før de kan giftes og mændene skal være minimum 21 år.
"Teet teet - tuut tuut". Tilbage til det dejligste land: vejene er fyldt med biler, rickhshaw, smilende og tiltrækkende ansigter, køer der render rundt uden nogen ejer, de store indkøbscentre; den travle by Delhi. Som inderne selv siger: India is the "bride of the world" (verdens brud, red.) Jeg giver dem ret i det.
"Holi ke din dil mil jate hai, rango main rango main rang khil jate hai" lyder sangen, når vi kommer forbi parken. Vi kaster et hurtigt blik over parken og ser en samling af naboer, der står med røde, blå og grønne farver smurt på kinderne, panden og tøjet.
Endelig blev det tid til en af de sjoveste højtider i Indien og som jeg personligt havde set frem til allerede inden jeg kom til landet. Det var nemlig blevet tid til Holi! Allerede tre dage inden højtiden kunne man mærke spændingen blandt folk ude på gaden.
 
 
De to gange jeg har været i Indien før, har jeg været turist, men igennem praktikken kommer jeg helt ind til benet af den indiske kultur og traditioner ved at sidde, bo, spise og den her gang komme ud og se hvordan folk bor i de små landsbyer.
Tiden var endelig kommet til, at vi skulle til Dholpur igen. Den nyhed var vi rigtig glade for, fordi vi kan så godt lide at være i Prayatns faciliteter i Dholpur og at snakke med alle vores søde kolleger. At være i Jaipur er også helt fint...
Det er torsdag morgen og det er helligdag. Det er nemlig Maha Shivratri, som betyder ”the great night of Shiva”. Shiva er en af de vigtigste guder i hinduismen. Og eftersom at Rajasthan består af 89 % hinduer, så er der uden tvivl fridag fra jobbet...
Det er lørdag og vi sidder og læser på kontoret og glæder os til det bryllup vi er blevet inviteret til i aften. Det er allerede det tredje indiske bryllup vi skal til på under tre uger, hvilket til del skyldes at februar er den ultimative bryllupsmåned i Indien, men jeg bilder også mig selv ind, at det er fordi...
Det har bestemt ikke været nemt at flytte til Indien og leve under helt andre kulturelle normer og sociale koder, men tvivl ej - det er virkelig spændende alt sammen! Vi er to socialrådgiverstuderende fra Århus, der har valgt at tage vores praktik sammen hos Prayatn Sanstha...
Indiske aristokratiske bryllupper
At blive gift er noget, der betyder meget for de unge indere. Det betragtes som livets vigtigste begivenhed og alle drømmer om at fejre på en enestående og stilet måde. Moderne og rige folk fejrer det stort og fornemt, men dem som ingen opsparing har...

Diwali i ørkenenDiwali i ørkenen
I midten af november skete det: Indien gik i sukkerchok i to hele dage. Og ikke nok med det: himlen blev også oplyst af tusindvis af raketter afsendt fra glade indere. Gaderne emmede af glæde og lykønskninger

Offer for hustruvold hjulpet af PrayatnOffer for hustruvold hjulpet af Prayatn
Den 17. september 2010 blev 18-årige Najarana Bano gift med 23-årige Shakeel Khan. Som det er tradition i Dholpur, hvor Najarana kommer fra, forlod hun som nygift sit barndomshjem ..

Besøg i PureniBesøg i Pureni
Godt ti kilometer uden for Dholpurs centrum ligger landsbyen Pureni. Her bor børn, unge, voksne og gamle sammen i små murstenshuse. Uden for deres huse er der en mindre gårdplads hvor familiens medlemmer kan vaske tøj, strikke..

Fødselsdag med manérFødselsdag med manér
Tirsdag den 30. oktober så skemaet en smule anderledes ud. Om morgenen var der musestille uden for min dør. Jeg listede ud fra mit værelse og mødtes med Amitav og den tyske frivillige, Magnus, i køkkenet klokken 6.40. 
Et af Prayatns kontorer ligger i byen Dholpur i det østlige Rajasthan – lige på grænsen til Madhya Pradesh. Herfra varetages fire projekter af en række ansatte, der dagligt drager ud i Dholpurs opland for at implementere projekterne ..
Med de psykologistuderende i Chokhi DhaniBlandt kameler og sandsigersker i Chokhi Dhani
.. Som gæst i Chokhi Dhani kan man i løbet af et par timer få indblik i det traditionelle liv, som det leves rundt omkring i Rajasthans mange landsbyer.  
Psykologistuderende på besøgBesøg fra nord
Lørdag den 13. oktober 2012 var en særlig dag for os medarbejdere i Prayatns hovedkvarter i Jaipur. Dagen var nemlig sat af til et fint besøg fra Københavns Universitet.
Dussehra i Raja Park, JaipurDet godes sejr over det onde
”Ant bhala, to sab bhala”, siger man her i Indien – hvis enden er god, er alting godt. Og når alting er godt, skal man fejre. ... Der tændes lys, der affyres kanonslag, der kastes med farver, der spises konfekt, der synges og der danses. 
Research til workshop i Uttar PradeshHustruvold i Uttar Pradesh
Den 20. og 21. november 2012 afholder Prayatn en workshop i delstaten Uttar Pradesh. Emnet for workshoppen er de forskellige former for diskrimination, som indiske kvinder underlægges i løbet af deres liv.
Børneægteskaber - nej takBørneægteskab - nej tak
.. Fokus var således på den første International Day of the Girl Child rettet mod børneægteskab – et fænomen, der er forbudt i Indien ved lov, men som stadig finder sted i praksis.  
Om teambuilding og templerOm teambuilding og templer
Det er tid til morgenbøn i det smukke Bara Padampura-tempel. Sådan er det hver morgen. Men noget er alligevel anderledes i dag. Inde i templet sidder vi 70 ansatte fra Prayatn, klar med vores tasker, notesbøger og kuglepenne. 

Alle har retAlle børn har ret...
… til at gå i skole og modtage undervisning i hindi, engelsk, matematik og historie. Læreren må ikke slå sine elever og hver dag omkring middagstid skal der serveres et varmt måltid til eleverne. 

Opdatering fra DholpurOpdatering fra Dholpur
Her en lille opdatering fra Prayatn i Dholpur. Afdelingen består af ca. 25 medarbejdere, der hver især er tilknyttet et af Prayatns fire projekter i lokalområdet.
Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk