Indien / Kulturbesøg / ProcedurePå besøg

Procedure

Er du interesseret i at besøge en af vores partnere, skal du sende en ansøgning. Det gør du på denne side.

Det er vigtigt at du udfylder ansøgningsskemaet med så mange detaljer som overhovedet muligt, ikke mindst mht. hvad du gerne vil byde ind med under opholdet.

En vigtig del af ansøgningen er ligeledes at du beskriver hvordan du, via dit ophold, har tænkt dig at bidrage til Dansk - Indisk Børnehjælps oplysningsindsats (f.eks. foredrag, artikler, lokale aktiviteter, indsamlinger etc.

Når vi har modtaget ansøgningen, gennemgår vi den og du vil efterfølgende høre fra os (ekspeditionstid er ca. 14 dage - 1 måned).

Søg i god tid
Da processen kan tage tid, er det vigtigt at være i god tid. Det vil sige, at vi skal have modtaget din ansøgning senest 4 måneder før en udsendelse.

Indkaldelse til samtale
Herefter vil du blive inviteret til en obligatorisk samtale, hvor uddyber din ansøgning og dine forventninger baseret på dine studier af vores materiale på hjemmeside.

Samtalen er vigtig for begge parter. Her kan du få svar på de spørgsmål, som et besøg afstedkommer og vi får et indtryk af, hvem du er. Samtidig bliver du orienteret om de forhold der er i området, samt får yderligere information om vores partnere.

Et meget vigtigt element af samtalen er derfor at vi får afstemt de indbyrdes forventninger mht. til besøg og opfølgning.

Husk at medbringe følgende til samtalen
- Din straffeattest

- Skriveredskaber til referat af mødet

Til mødet
- Du skriver referat af de oplysninger du modtager (sendes efterfølgende til os)
- Gennemgang af hvad kulturbesøgsaftale omfatter
- Vi taler om formidlingsindsatsen og mulige steder/datoer for foredrag
- Indbyrdes forventningsafstemning

Svar mht. udsendelse
Ca. 3 uger efter samtalen vil du få besked, om du kan besøge vores partnere, samt info om det videre forløb.

Under dit besøg
Dine oplevelser under dit kulturbesøg uundværlige for os. Derfor skal Dansk - Indisk Børnehjælp have tilsendt billeder, historier og artikler med afsæt i din dagligdag hos partneren hver uge. Vores erfaringer siger os, at de bedste artikler bliver til, mens du er i Indien, omgivet af alt det du gerne vil skrive om. Dine artikler er samtidig med til at inspirere andre og en vigtigt del af Dansk - Indisk Børnehjælps formål, nemlig at oplyse om Indien og indiske forhold.

Når du vender hjem
Vel tilbage i Danmark sender vi dig et evalueringsskema og indkalder vi dig til et møde for at høre mere om dine oplevelser. Det er vigtigt at du udfylder og returnerer skemaet inden mødet.

Til mødet skal du medbringe dine billeder fra opholdet på USB el. lign. Ligeledes følger vi op på planen mht. de videre aktiviteter du har forpligtet dig til og evt. nye artikler, ideer el. andre indslag. Både foreningen og tidligere besøgende har stor glæde af at dele deres oplevelser med andre i form af artikler, foredrag og lokale aktiviteter til fordel for foreningens indsats. Vi ser frem til at byde dig velkommen i vores netværk som aktiv frivillig og formidler i Dansk - Indisk Børnehjælp.

Læs artikler fra tidligere besøgende.
Tilbage til Volontør
Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk