Indien / Rejser / Rejseberetninger
Rejseberetninger
               
Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienIndien, jeg er dybt betaget af dette storslåede land med dets mylder af mennesker, lyde, lugte, kaos og imponerende farver. Jeg har besøgt Indien to gange, men min lyst og nysgerrighed til at se, vide og forstå mere om landet, dets historie og kultur vokser hele tiden.
 
 

Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienMit møde med Indien var en vidunderlig og positiv oplevelse. Indernes umiddelbare imødekommenhed skal man lede længe efter. Overalt blev vi mødt med glæde, venlighed, interesse, og ja, til tider begejstring. Det kan ikke undgå at gøre indtryk og give anledning til at reflektere lidt over, hvor al den glæde dog kommer fra.


Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienDer er så mange indtryk fra turen, så jeg vil plukke nogle ud af sammenhængen og beskrive, hvad de har gjort ved og for mig i Indien og herhjemme.
På hele turen mødte vi smilende mennesker, som modtog os med gæstfrihed, åbenhed og glæde. Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienKom med glæde – vær tilstede. Anden overskrift er ikke mulig, da det, der står allerstærkest indprentet i mit hjerte, er mødet med de fattiges evne til at være til stede i øjeblikket med al deres glæde lysende ud af de mørke øjne.


Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienVi er hjemme i Danmark igen. Køleskabet er fyldt op, sommertøjet vasket og støvet flyttet. Alt er faktisk ganske som det plejer – bortset måske fra at vi synes, her er utrolig koldt. Men tankerne er et andet sted. Aldrig har jeg da været så glad for som kvinde at være født i Danmark. Og alle de materielle ting, jeg ejer?


Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienDen 23. januar 2001 tog min veninde Majken Rasmussen og jeg med på Dansk – Indisk Børnehjælps rundrejse til Sydindien. I tre uger skulle vi rejse rundt sammen med 12 personer. Et af målene på den planlagte tur var et besøg på Danish Indian Children´s Home. Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til Sydindien27°C, kulsort himmel med fantastiske stjerner.
Gaden ikke stille trods den sene nattetime. Morgenens gyldne sollys på kokospalmer og på skum, når Den Bengalske Bugts kæmpebølger brækker. Temperaturen når 35°C.

Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienHvor skal man ende og begynde? Indien, Tamil Nadu, er så meget forskelligt: Fattigdom og nød, som man måske begriber, når man ser den ved selvsyn; skidt og snavs, men også skønhed, frugtbarhed og en utroligt venlig befolkning.Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienEfter nogle minutters gang på de københavnske gader følte jeg at der var et eller andet der manglede ud over varmen. Pludselig blev jeg klar over det: Lydene selvfølgelig. I mere end tre uger har vi rejst i delstaten Tamil Nadu i det sydøstlige Indien og oplevet virkelig meget med alle sanser.


Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienStraks man kommer ud af lufthavnsbygningen i Madras, slår Indien én i møde som et bokse-stød: Den fugtige varme, støjen af bilhorn, mylderet af mennesker, den kaotiske trafik, de mange tiggere o.s.v. o.s.v.
Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienNogle ting er så store, at ord bliver for små. Enkelte øjeblikke i livet indeholder de store følelser. Når man lever tæt på døden, husker man, hvor skrøbelig vor eksistens er, og de store følelser overrumpler en så fuldstændigt.Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienJeg vil bare lige sige tak for en fantastisk tur til Tamil Nadu. Det er første gang jeg har deltaget i en grupperejse, men det var en positiv oplevelse. For det første var det en stor oplevelse at komme til Indien - det var SÅ forskelligt fra alt hvad jeg før har oplevet.


Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienUndertegnede Karen Lund er i søndags kommet hjem efter en dejlig tur til Tamil Nadu arrangeret af Dansk - Indisk Børnehjælp med turlederne Tine og Lisbeth. Jeg vil hermed takke MANGE gange for en uforglemmelig tur, som står printet i min hukommelse, og som jeg allerede har fortalt om til mange.


Dansk - Indisk Børnehjælps grupperejser til SydindienJeg er imponeret af jeres store stykke arbejde både før og under turen. Det er jo svært at skulle skrive "lidt" om sådan en tur. Det kan jo hurtigt sprænge rammmerne for et nyhedsbrev. Hvis jeg skal skrive et par små historier, så skal det vist være om et par sjove dage Martin og jeg havde - når vi havde "fri".

Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk