Indien / Kulturbesøg / Artikler / Sahara Aalhad artikler
Her kan du læse artikler fra vores volontører og gæster, der har besøgt Sahara Aalhad i Pune i det vestlige Indien. Artiklerne giver et indblik i dagligdagen for de HIV- og AIDS-smittede, der bor på organisationens behandlingshjem, samt det opsøgende arbejde, som medarbejderne udfører i Punes slumområder. 
Værdier og etiske dilemmaer hos Sahara AalhadVærdier og etiske dilemmaer hos Sahara Aalhad
Sahara Aalhad har den holdning, at alle mennesker fortjener respekt og accept og denne holdning er tydelig at se i alle projekter. Sahara Aalhad tager hånd om de mennesker som ingen andre hverken vil se, røre eller kendes ved.
Drop In Centre for kvindelige misbrugereDrop In Centre for kvindelige misbrugere
DIC har indtil videre kun været et projekt for mandlige misbrugere, men forholdene har ændret sig. Det er blevet et kendt problem, at der er kvindelige misbrugere og Sahara Aalhad prøver med dette projekt at italesætte problemet.
KommunikationsworkshopKommunikationsworkshop på Sahara Aalhad
Vi gjorde det meget klart, at alle mennesker har evnen til at behandle hinanden ordentligt og at man ikke kan gemme sig bag sin kultur. Det endte ud i en fantastisk diskussion om kultur og menneskers natur som satte en masse tanker i gang.
Lys for livLys for liv
Ugen blev afsluttet med en march til slumområdet Tagiwala. Budskabet var klart – Bliv testet og fortsæt dit liv – stop stigmatiseringen af HIV-smittede. Med skilte og kampråb blev selv trafikken stoppet af demonstrationen.

Art workshop på Sahara Aalhad Care HomeArt workshop på Sahara Aalhad Care Home
Derefter åbnede flere af klienterne op, og der blev talt om uddannelse, sundhed, fællesskab, tolerance og kærlighed. Alle klienterne tog flotte symbolske billeder, der tydeligt viste et håb for fremtiden.

Fra frustration til aktionFra frustration til aktion
Vores følelser efter første besøg på centeret var præget af frustration: Hvad kan man bruge Kommunikation og Internationale Udviklingsstudier til, når man står over for mennesker, der desperat har brug for medicinsk ekspertise?

Vores sidste tid hos Sahara AalhadVores sidste tid hos Sahara Aalhad
Vores allersidste dag hos Sahara Aalhad er uundgåelig og det er hårdere end vi lige tror at sige farvel. Vi har virkelig knyttet os til mange af klienterne og dette har været gensidigt. Vi er Sahara Aalhad meget taknemmelige for opholdet.

Begyndelsen på køkkenhavenBegyndelsen på køkkenhaven
Fire af drengene er helt vilde efter at hjælpe og inden længe står vi alle med hænderne begravet i jord. Til formålet har vi hist og her fundet gamle potter. Der bliver sået adskillige frø lige fra krydderurter til vandmeloner og peberfrugter.

                   Startskuddet på vores kostundersøgelse                     Startskuddet på vores kostundersøgelse
Da det kan være svært for kvinden at beregne hvor meget ris, hun spiser, har vi taget billeder af ris for at hun kan pege på det billede som bedst illustrerer hvor meget, hun spiser. Efter afmåling af ris fandt vil til vores store overraskelse ud af, at vi til frokost spiser over 400 gram om dagen - puha...

Fantastiske nyheder hos Sahara AalhadFantastiske nyheder på Sahara Aalhad
Vi snakker med kvinden, som er utrolig lykkelig over at have fået job på SA. Hun stråler af glæde over at kunne blive et sted, hvor hun føler sig hjemme og er blandt kærlige mennesker. Det er så dejlig en nyhed.

Nye retnNye retninger på Sahara Aalhadinger på Sahara Aalhad

SA har i længere tid haft planer om at udnytte pladsen på deres tagterrasse og bruge det til at lave en køkkenhave. Vi har kastet os over dette projekt som vi synes er en fantastisk idé.

Nye ansigter hos Sahara Aalhad
Om mandagen ankom tre nye klienter og desværre måtte Sahara også se sig nødsaget til at afvise et par stykker på grund af mangel på sengepladser. To af de nye klienter er to piger på henholdsvis 14 og 16 år.
Sideløbende projekter hos Sahara Aalhad
Da vi vågnede torsdag morgen, havde vi ingen anelse om, hvad der ville vente os den pågældende dag. Vi startede dagen med at tage til Anitas projekt i slumområdet Yarwada i Pune.
Introduktion til Sahara Aalhad Pune, Indien
Om fredagen blev vi inviteret til ”coffee night”, som bliver afholdt to gange om måneden. Musikken blev skruet op, klienterne var klædt på til fest og der var store smil på alles læber.
Hvert år deltager tusindvis af hinduer i festivalen Holi. Festivalen har mange formål. Først og fremmest fejres begyndelsen på den nye sæson - forår. Dette fejres med sang og dans.
Der er et særligt fokus på ernæring for de HIV-smittede. Det er meget vigtigt at de får god og næringsrig kost og samtidigt, at det er noget de kan lide.
Mit ophold hos Sahara Aalhad har givet mig et indblik i, hvordan det er at leve med HIV/AIDS i et uland, hvor patienterne er stigmatiseret af samfundet.
Vi har fået en ny patient. Hun er 16 år og vejer kun 14 kilo. Heldigvis er hun en pige med godt humør, så vi krydser alle fingre for at hun hurtigt kommer på rette kurs igen.
Sahara Aalhad driver et dagcenter for stofmisbrugere i slumområdet Pimpri. Her hjælper de med at rådgive om sikkerhed omkring hygiejne ved brug af nåle og de tilbyder gratis nåle for at mindske smitte af blandt andet HIV og leverbetændelse.
Besøg på privatklinikJulie Tehrani 3
I denne uge har jeg været med Dr. Dharmadhikari, den ene læge fra Sahara Aalhad, på arbejde i hans private klinik. Her arbejder han som praktiserende læge, så alle slags patienter med alle slags sygdomme og symptomer kan komme ind på klinikken.
Behandling af HIV
Sahara Aalhad har haft en ernæringsekspert ude og tilrettelægge en speciel diæt til HIV patienterne. Der er blevet udarbejdet et ugentligt skema ud fra hvad patienterne har brug for af vitaminer og mineraler.
Julie Tehrani
Det er meget overvældende at komme til Indien igen og især at skulle leve med og være så tæt på syge mennesker. Det er nogle helt andre forhold de har herned.
Gymnasieelever på besøg hos Sahara AalhadGymnasieelever på besøg hos Sahara Aalhad
I februar 2013 besøgte vi, syv elever fra Tårnby Gymnasium, Sahara Aalhad, en organisation, der arbejder får at forbedre vilkår for HIV-smittede i Indien. Det var en stor oplevelse med blandede følelser. 
Handling taler højere end ordHandling taler højere end ord
HIV og AIDS hærger hele planeten - og den eneste udvej er medicinering. Dette kan til gengæld redde liv. Men hvad gør man, hvis man er HIV smittet, hvis man ikke tør fortælle nogen om det - og derfor bliver fejlmedicineret?  
I februar 2013 var vi på en meget anderledes og spændende studietur til Mumbai og Pune - 2 lærere og 7 elever fra Tårnby Gymnasium. Gennem Dansk - Indisk Børnehjælp havde vi fået kontakt til deres samarbejdsorganisation Sahara Aalhad, som arbejder for at forbedre forholdene for HIV smittede i Indien.
Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk