Indien / Resultater / UddannelsescenterUddannelsescenter for at styrke piger og kvinder

I 2007 købte Dansk – Indisk Børnehjælp et stykke jord beliggende overfor børnehaven og ekstraundervisningscentret i Kalambur.
Igennem årerne er der kommet flere og flere sponserede skolebørn der er tilknyttet ekstraundervisningscentret i Kalambur og pladsen i det lille hus var blevet meget trang.

Huset hvor børnehaven og ekstraundervisning havde hjemme var lejet og derfor var det ikke muligt at udvide dette. Desuden havde det længe været et stort ønske for Dansk – Indisk Børnehjælp og WCDS at kunne tilbyde undervisning i computer, symaskine og andre håndarbejdsting til gavn til både skolebørnene og kvinder i Kalambur og de omkringliggende landsbyer.

Derfor var det en stor glæde, da byggeriet af det nye uddannelsescenter i Kalambur gik i gang i januar 2009. Huset indeholder 3 undervisningslokaler, et til computerundervisning, et til symaskineundervisning og et lidt større rum til alm. ekstraundervisning m.m. Derudover blev der etableret overdækket udendørsplads der også bruges som undervisningsplads, samt toilet og badeforhold. Endvidere blev der installeret solceller på taget for at dække elforbruget. Børnehaven, køkken og kontoret blev i februar 2012 flyttet over ved siden af uddannelsescenteret, da vi i sommeren 2011 købte mere jord og i efteråret startede byggeriet af en ny børnehave, kontor og køkken.

Siden sin åbning i maj 2008 har der været daglig undervisning i centret i computer og syning. Mange piger og kvinder har fået et certifikat på deres uddannelse og har efterfølgende fået arbejde i virksomheder i området.

Centret er drevet via brugerbetaling, idet de studerende selv betaler for deres undervisning.

Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk