Indien / Kulturbesøg / Artikler / WEEDS artikler
Her kan du læse inspirerende artikler fra vores volontører, der har besøgt børnehjemmet Danish Indian Children's Home i Arni og vores samarbejdspartner WEEDS. Artiklerne giver et indblik i dagligdagen hos de smilende piger, der bor på hjemmet og sammen udgør én stor, glad familie.
Samtaler med MalaSamtaler med Mala
I løbet af de sidste to måneder på børnehjemmet Danish Indian Children’s Home har vi tilbragt mange timer sammen med børnehjemslederen Mala. Hun er på mange måder en helt speciel person. Hun er indisk ind til benet, men samtidig har hun en stor interesse og indsigt i Danmark og dansk kultur. 
En helt almindelig dag på børnehjemmetEn helt almindelig dag på børnehjemmet
I denne artikel vil vi beskrive, hvordan en helt almindelig dag på Danish Indian Children’s Home foregår. For de ældste pigers vedkommende starter dagen mellem kl. 3 og 4 om morgenen. Her står de op for at læse lektier, indtil de sidste piger står op kl. 6.30, hvor dagens praktiske gøremål starter.
WEEDS - arbejder for kvinders rettighederWEEDS - arbejder for kvinders rettigheder i Indien
Women’s Education and Economic Development Society (WEEDS) er en NGO, der arbejder for kvinders vilkår i Indien, nærmere bestemt i området omkring byen Arni. Blandt organisationens projekter er børnehjemmet Danish Indian Children’s Home (DICH), men også oplysning til kvinder ..
En økologisk kokosfarm bliver tilEn økologisk kokosfarm bliver til
Lige nu er Danish Indian Children’s Home et børnehjem for piger, men om seks år er det desuden en økologisk kokosfarm, der kommer til at beskæftige omkring 5 fuldtidsarbejdende landmænd. Forarbejdet med klargøring af jorden og plantning af kokosplanterne er netop nu i fuld gang. 
15 års jubilæum på DICH15 års jubilæum på DICH
Da vi spurgte pigerne, om de vidste, hvorfor vi skulle have fest, var de helt klar over, at børnehjemmet havde haft jubilæum dagen før, og de fortalte ivrigt om det – alle på én gang, i munden på hinanden. 
Pongal - en sydindisk høstfestPongal - en sydindisk høstfest
I denne artikel vil vi prøve at beskrive Pongal-festivallen, som er en stor sydindisk høstfest og skoleferie, der varer i fire dage. Når vi skriver, at ”vi vil prøve”, er det fordi, de informationskilder, vi har, dels er de oplevelser vi har haft her på Danish Indian Children’s Home og dels de informationer, som vi har fået ..
Mødet med IndienMødet med Indien
For en uge siden tog vi af sted fra Kastrup lufthavn for at begive os ud på den rejse til Indien, som vi længe har planlagt og glædet os til. Vi havde aftaler med chauffører, booking af hotel, og vi vidste, hvordan vi skulle komme her til Danish Indian Children’s Home ..
Min datter, Nicoline, og jeg ankommer med Daniel, den chauffør Dansk - Indisk Børnehjælp plejer at bruge, til WEEDS, som i hans optik ikke var et ”Childrens Home”, men ”Mala Home”, efter Mala, som bestyrer børnehjemmet.
 
Første indtryk af børnehjemmetFørste indtryk af børnehjemmet
Jeg kan kun anbefale at tage en tur til børnehjemmet, for jeg ved, at jeg har fået en oplevelse for livet som jeg aldrig vil glemme. Jeg kan rigtig godt lide stedet og vil gerne tilbage og se hvordan pigerne har det, når de og jeg er blevet ældre.
Piger på børnehjemmetBesøg på børnehjemmet i Arni
I weekenden tog vi til Arni, som ligger ca. 2,5 time i bus fra Kanjanur. Her skulle vi besøge Dansk - Indisk Børnehjælps børnehjem. Da vi ankom, blev vi mødt af Mala, som bød os hjerteligt velkommen til det farverige og fredfyldte pigehjem. 
Connie Thykier på børnehjemmet i ArniIndtryk af børnehjemmet 2011
Efter 3 uger på børnehjemmet Danish Indian Children´s Home i Sevoor må jeg sige, at jeg er blevet meget klogere på mange ting. Én af de helt centrale er, hvordan et sådant børnehjem kan se ud.
Gunna Lakshmi børster tænder
Søndag på børnehjemmet 2011
Vækkeuret ringer kl. 6.10. Det er weekend, så der er bevilget en halv times ekstra sovetid til alle. Da jeg kommer ned i børnehjemmets gård kl. halv 7, summer der allerede af liv.
Gunnasundari og Peri Shanthi
Morgenlyde på børnehjemmet 2011
Morgenen er fuld af lyde. Kl. er knap 5, mit vækkeur står til at ringe kl. 5.40, der spilles der noget indisk musik – 2 forskellige slags - fra 2 forskellige steder nede i landsbyen, som ligger lige i nærheden.
Nogle af de små piger på børnehjemmet i Arni
I`m doing it for my sisters 2010
Det er mørkt udenfor, klokken er ved at være 20.00 og vi sidder – som vanligt, var jeg lige ved at skrive – Siromani og jeg og ordner grøntsagerne til pigernes frokost I morgen. Det er hyggeligt at sidde her og jeg får tåre i øjnene af alle de rødløg som jeg piller og forsigtigt skærer ud i småstykker.
Mette Kathrine og Trine på børnehjemmet i ArniQwinde Arhbejda 2010
Overskriften på denne artikel er Malas eget udtryk, idet hun via besøg i Danmark og danske besøgende har lært en række danske ord og termer – herunder kvindearbejde – udtalt qwinde arhbejda. Kontakten til Mala og hendes organisation WEEDS blev skabt i februar 1998.
Trine i tuk tuk på børnehjemmet

Børnehjemmet i Arani 2010
Vi er på et børnehjem med 32 pigebørn, som vi endnu ikke kender navnene på. Vi har svært ved at huske de indiske navne, fordi de er så fremmede fra hvad vi kender i forvejen.

Anne Sophie og Silas til indisk bryllup
Til indisk bryllup 2010
Klokken var 05:30 da mit vækkeur ringede. Silas og jeg skulle op og pyntes i indisk tøj inden vi skulle mødes med Mala og Ninette klokken 06:30 ved kaffebaren i Arni. Vi blev desværre noget forsinket, da lyset gik i køkkenet, mens Venilla var ved at hjælpe mig i sarien – det er Indien i en nøddeskal!
Ninette Lundquist Christensen på børnehjemmet Volontør på børnehjemmet 2010
Jeg er nu kommet frem til børnehjemmet (ledet af organisationen WEEDS), tæt på byen Arni. Stemningen her er rigtig dejlig og det må være det mest fredfyldte sted i dette store og larmende land, jeg indtil videre har oplevet.
SUN4INDIA indsamling af volontører fra HobroSUN 4 INDIA indsamling 2010
I november 2009 besluttede vi, Ninette Lundquist, Silas Skovsbo og Anne Sophie Melin, at vi ville have noget ekstra med når vi i januar 2010 rejste til Indien som volontører via Dansk - Indisk Børnehjælp – målet var at samle 16.200 kr. ind til et solcelleanlæg til børnehjemmet Danish Indian Children’s Home (DICH) i Arni.
Dansk - Indisk Børnehjælp | CVR: 21 90 34 93 | Borups Allé 29 st. tv., 2200 København N  | Tlf.: 61336074 | mail@danskindisk.dk